На среща с медиите кандидат-кметът на София Васил Терзиев и водачът на

...
На среща с медиите кандидат-кметът на София Васил Терзиев и водачът на
Коментари Харесай

Терзиев и Бонев се състезаваха до Витоша

На среща с медиите кандидат-кметът на София Васил Терзиев и лидерът на общинската листа Борис Бонев представиха своята визия за връщането на Витоша на софиянци и подобряването на достъпа и опциите за целогодишен спорт и туризъм в планината.

Лидерът на “Спаси София ” напомни, че общинските лифтове са приватизирани през 2007 година по време на кметуването на Бойко Борисов, а сегашният кмет Йорданка Фандъкова е била член на Надзорния съвет на Столичната организацията по приватизация. “Срамно е, че в контракта няма условие за работещи лифтове или поддръжка. Общината сама си е вързала ръцете ”, посочи Бонев.

“29 октомври е референдум за Витоша. Дали хората ще се доверят на нашия екип, който ще даде достъп до Витоша за целогодишен отдих и спорт, с цел да може софиянци да се възползват от този неповторим запас. Или още веднъж да бъде гласувано доверие на хора, които са създали абсурден приватизационен контракт, безусловно тесногръд, и които 16 години не съумяват да намерят решение, което да разреши на нас, столичани, да имаме комфортен достъп до тази планина ”, съобщи Терзиев.

“За нас е извънредно значимо това да се промени. Няма доста европейски столици, които да имат планина до тях, и тази планина да седи неразвита. Нито за зимен спорт, нито за катерене, нито за парапланеризъм, нито за спортна езда - всичко, което би могло да бъде от изгода на софиянци ”, добави Терзиев.

По думите на Бонев знаците на нашия град са превърнати в пленник на съмнителни покупко-продажби и искрено безучастие на ръководещите от Столичната община. “Инфраструктурата в планината е занемарена, достъпът с лифтове е сакат, а ски зоната на практика не се употребява ”, съобщи той.

Според Борис Бонев управляващите съзнателно са бездействали против публичния интерес. “Какво е обяснението за поредицата от нелогични бездействия на госпожа Фандъкова и екипа ѝ? Последните 5 години се хвърля прахуляк в очите. Нищо не се трансформира - лифтовете се разпадат, а достъпът до планината е неосъществим ”, заключи Бонев.

Васил Терзиев и Борис Бонев очертаха и своя проект по какъв начин ще бъде решен въпросът Витоша. “Трябва да седнем на една маса и да се разберем. Ясно е, че Витоша няма по какъв начин да стане алпийски курорт - просто няма условия за това, само че пък е и ясно, че на Витоша би трябвало да има зимни спортове. Аз карам ски и желая да карам ски на Витоша. След като седнем на една маса,  и установим всички обстоятелства, установим какви са инструментите на кмета, какви са опциите, само че без да нарушаваме екологичния баланс, по какъв начин да имаме целогодишен достъп - всичко това желаеме да го създадем в първите шест месеца от новия мандат - по-късно ще планираме и цялостния метод, и разноските за решенията ”, сподели Бонев.

“По наши планове всичко може да стане в границите на един мандат, да се решат всички проблеми и да се синхронизират дейностите и обособените институции. Тези хрумвания седят като хрумвания от десетилетия и просто не се работи за тяхната реализация. Но ние имаме волята да го създадем ”, приключи Терзиев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР